Dr. Filipsz István

Értékesítési és szakmai igazgató - 30/554 6197

1967-ben születtem Tatán, a tatai Eötvös József Gimnáziumban érettségiztem. Az Állatorvostudományi Egyetemen 1990- ben kaptam diplomát ,, summa cum laude" minősítéssel és köztársasági ösztöndíjjal. Az elmúlt évek során, két szakterületen is szakállatorvosi, specialista képesítést szereztem. 

2000 nyarán kezdtem meg a munkát a Dunavet-B Zrt-nél. Területi képviselőként és szaktanácsadóként Csongrád, Békés és Jász- Nagykun- Szolnok megyében dolgoztam. A Dunavet-B Zrt- nél eltöltött évek és a spanyol HIPRA cégtől kapott lehetőségek biztosították számomra azt a szakmai fejlődést, amelynek eredményeként jelenleg is, mint sertéstelepi állategészségügyi szaktanácsadó állatorvos tevékenykedek. 

2010-től intenzíven foglalkozom a szarvasmarhák mastitis ellenes vakcinázásának és diagnosztika (UDDERCHECK®) témakörével, és a STARTVAC® vakcina magyarországi menedzselésével. Részt vettem a Cornell University USA, nemzetközi mastitis kurzusán 2013- ban. Társszerzője vagyok a STARTVAC® vakcina hazai telepi hatékonyságával kapcsolatban, a Magyar Állatorvosok Lapjában megjelent cikknek, amely poszter formájában a 2016- os dublini World Buiatrics Congress- en is szerepelt. 2014 nyarán átvettem a Dunavet-B Zrt. szakmai irányítását, és mint szakmai igazgató tevékenykedem. Munkám részeként elsősorban az OPTIPIG PLUSZ sertésdiagnosztikai vizsgálatok- ENTEROCHECK®, RHINICHECK®, VEROCHECK® - teljes körű lebonyolításában és értékelésében veszek részt. Ezen témakörökről rendszeresen előadásokat tartok az a Magyar Állatorvosi Kamara és a különböző szakmai szervezetek helyi, országos és nemzetközi rendezvényein.

2016 januárjától a Dunavet-B Zrt. értékesítési és szakmai igazgatójaként dolgozom.